KAHAANI 2 (2016) | Vidya Balan'dan İnsanı Sürükleyen, Kasvetli Bir Hikaye

bollyturkkadir

Yönetici
Admin
kahaani.jpg

2012'deki ilk Kahaani filmini hatırlayanlar bilir, o zekice finaliyle hepimizi şaşırtmış, Bollywood'un en iyi gerilimlerinden biri olmuştu. 2016'da yönetmen Sujoy Ghosh ve Vidya Balan tekrar bir araya gelince ben de haliyle çok heyecanlandım. Ama baştan söyleyeyim, bu film ilk filmin bir devamı değil. O filmle hiçbir bağlantısı yok. Bu, kendi başına duran, çok daha karanlık, ağır ve açıkçası izlerken insanı rahatsız eden cesur bir hikaye.

Hikaye :​

Bir Annenin Kâbusu Film, kızı Mini (Naisha Khanna) ile mütevazı bir hayat süren Vidya Sinha (Vidya Balan) karakteriyle açılıyor. Hayatındaki tek odak noktası kızı olan Vidya'nın dünyası, bir gün Mini'nin kaçırılmasıyla başına yıkılır. Kızını kurtarmak için çırpınırken korkunç bir kaza geçirir ve komaya girer.Davayı devralan Müfettiş Inderjeet Singh (Arjun Rampal), Vidya'nın evinde bir günlük bulur. Bu günlük, soruşturmanın seyrini tamamen değiştirir; zira günlüğün sayfaları, Vidya'nın kimliğinin, cinayet ve adam kaçırmaktan aranan tehlikeli bir kaçak olan Durga Rani Singh ile kesiştiğini göstermektedir. Peki, komada yatan bu kadın masum bir kurban mı, yoksa aranan tehlikeli bir suçlu mu?

Yorumum: Ağır Ama Etkili Bir Gerilim​

Açıkçası filme başlarken ilk filmdeki gibi yüksek tempolu, zekice bir kovalamaca bekliyordum. Ama yönetmen Sujoy Ghosh burada tam tersini yapmış. Bilinçli olarak yavaş, kasvetli ve bunaltıcı bir atmosfer yaratmış. Hikaye sizi hemen içine alıyor ve sürekli "şimdi ne olacak?" diye merak ettiriyor. Dürüst olmam gerekirse, filmin ikinci yarısında tempo biraz düşüyor ve hikaye ağırlaşıyor. Ama yine de o gizem duygusu sayesinde izlemeyi bırakamıyorsunuz. Ayrıca filmin o karanlık havasını (teknik konuşmak istemiyorum ama çekimler, renkler harikaydı) çok iyi yansıtmışlar. Filmin en çok takdir ettiğim yanı ise, Bollywood'un genelde konuşmaktan çekindiği, 'tabu' sayılan çok ağır ve hassas bir konuya (çocuk istismarı) cesaretle girmesi olmuş.

Gelelim Oyunculuklara... Yani Vidya Balan'a!​

Arkadaşlar, bu film gerçekten Vidya Balan'ın omuzlarında yükseliyor. O olmasa film bu kadar etkili olur muydu? Hiç sanmıyorum. Bir annenin çaresizliğini, bir kadının öfkesini ve karanlık geçmişini o kadar iyi oynamış ki... Arjun Rampal'ı da çok beğendim. Bence kariyerinin en iyi işlerinden biri. O soğukkanlı polis rolü 'cuk oturmuş' derler ya, o hesap. İkisi arasındaki kimya da çok iyiydi. Ve tabii ki çocuk oyuncu Naisha Khanna'yı da unutmamak lazım. Vidya Balan gibi dev bir ismin karşısında hiç ezilmemiş ve çok başarılı bir performans sergilemiş.
Kısacası; Kahaani 2, ilk filmin o zekice kurgulanmış "ters köşe"sini aramayanlar için, başlı başına güçlü bir film. Eğer harika oyunculuklar eşliğinde, cesur bir konuya sahip, karanlık ve ağır ilerleyen bir gerilim izlemek istiyorsanız, bu filmi mutlaka listenize alın.

Peki siz bu filmi izlediniz mi? Film ve Vidya Balan'ın performansı hakkındaki yorumlarınız neler?

Reklam Alanı

Geri
En Üst